Показати повну версію : Гроші в сім"ї.
хто заробляє у вашій сім"ї?
зі свого досвіду можу сказати, легше коли двоє заробляють. а от керувати грошима повинна жінка!!!!!!!!!!!!!!!!!! хоча, в деяких сім"ях хоче чоловік, дозвольте йому, але коли він побачить, що нічого в нього не виходе віддасть цей обов"язок вам. тому дівчата, коли ваш коханий хоче спробувати себе в ролі бухгалтера не зупиняйте його, це незабутнє видовище. приємно дивитись коли ваш мужчина впевнено себе почуває. ))))))))))))))
конечно, зарабатывать деньги должны оба!мой любимый все деньги отдаёт мне, это не обговаривалось, он сам так решил.может, для кого-то дико выглядит, что в магазине рассплачиваюсь я, но весь бюджет нашей семьи находится в моих руках.а покупки, которые собираемся сделать, всегда заранее обсуждаем.и это нормально!
так цеж класно. а людям скільки не пояснюй вони всерівно придумають, надумають своє. тому насолоджуйся))))))))))))
вот я так и делаю)и , думаю, что тебе не стоит на этом зацикливаться и кому-то что-то объяснять! живи так, как считаешь нужным и правильным,без оглядки на чьё-то мнение
kazhanchik
05.11.2008, 10:50
вот я так и делаю)и , думаю, что тебе не стоит на этом зацикливаться и кому-то что-то объяснять! живи так, как считаешь нужным и правильным,без оглядки на чьё-то мнение
а якщо на таку мою фразу, кохана людина відповідає... "якщо кожен сам по собі, навіщо ми тоді разом?" і він правий, і я маю право на свободу... що робити?
Гроші для нашої сім’ї звичайно ж заробляє чоловік, бо те що заробляю я...вистарчає тільки лише на мої "захцянки".
а якщо на таку мою фразу, кохана людина відповідає... "якщо кожен сам по собі, навіщо ми тоді разом?" і він правий, і я маю право на свободу... що робити?
правильно, все вопросы (и про бюджет в том числе) вы должны решать сообща , но не оглядываясь на мнение других , "извне", которые не имеют к вашим отношениям никакого дела..вы сами решаете и планируете, а если кто - то с вами (двоими) не согласен, это его проблемы , а не ваши..свои проблемы вы и без помощи посторонних в состоянии решить.:жартую:
всі гроші, що заробляю я, забирає чоловік до 'спільної кишені'! і видає мені тільки 'саме необхідне', ну там на проїзд і на обід... мене такий порядок речей не влаштовує, адже жінкам завжди щось буває треба.... він це інтерпритує тим, що скільки мені грошей не давай - всеодно всі потрачу!!!! ну, звичайно, сімейні покупки ми робимо разом. але в мене немає особистого бюджету. і якщо мені щось треба - приходиться в нього ніби просити. порадьте щось .... ?
Консультант
13.12.2008, 17:51
у однієї моєї подруги, чоловік взагалі не бере зароблених нею грошей. каже, що поповнення сімейного бюджету це чоловіча справа.
у іншої подруги сімейний бюджет поповнюється спільно. коли отримують зарплату, спочатку відкладають на затрати (квартира, їжа, одяг, кредити), потім міркують чи є ще якісь необхідні затрати. все що у кожного залишилось - це його особисті кишенькові гроші.
у нас, наприклад, як такого спільного бюджету нема. усі великі покупки чи затрати обговорюються і коли рішення прийнято сума ділиться навпіл (якщо є можливість, так як заробляю я менше чоловіка). грошима на продукти ми не складаємось, їх в основному купляє чоловік. нащастя він розуміє, що я повинна бути незалежною в цьому плані.
тобі, ксюш, можу тільки порадити поговорити з чоловіком. або спробуй підрахувати скільки грошей тобі потрібно на себе в місяць (+ невеличкий запас про всяк випадок), та домовся з чоловіком, що він виділятиме тобі необхідну суму.
ксюша, но это неправильно!у женщины должны быть свои "карманные" деньги на мелочи для себя, либо на какой-нибудь экстренный случай..нам всегда хочется побаловать себя, но когда нет такой возможности, потому что все покупки находятся под жёстким контролем мужа - это почти катастрофа..ведь не буду я себе отказывать в помаде или блеске для губ, хотя у меня это имеется, но вот увидела очень красивый цвет, подходящий идеально, а я не могу доставить себе это удовольствие..мы женщины, и должны ими оставаться.конечно, я не отдам последние деньги за флакон духов , но если я зарабатываю достаточно, то почему я не могу себе позволить эту покупку?(кстати, по поводу парфюмерии - есть выгодное предложение по бизнесу, связанному с парфюмерией,если кого интересует - пишите в личку)..и с мужем нужно поговорить на эту тему, если не поможет, то просто сама выделяй себе необходимую сумму , прежде, чем отдавать деньги мужу
точно!!!! в наш час треба жити для себе і любити себе. без жіночих хитрощів не обійтись :втіха: а чоловіки, вони дуже егоїстичні. і на свої потреби їм грошей не шкода :недобра:
а мій не такий..... тому для мене останньої гривні не шкода....
та оно не жалко! просто относятся к тебе как к ребенку. мол не умеешь ты пока с деньгами обращаться. тратишь на то что не нужно, а что ужно я сам решу...
Natalyuska
14.05.2009, 16:07
практично всі чоловіки говорять, що жінки витрачають гроші на всілякі дурниці, проте при цьому вони забувають дивитись на себе (просто у нас різні пріорітети, нам необхідна хороша косметика, парфуми, всілякі дрібнички приносять нам радість :хочу:, а чоловіки ..., вони купують всяку незрозумілу нам "фігню" для авто, їх цікавлять комп'ютерні ігри ... їх навіть не можна самих послати в магазин за продуктами, бо вони ніколи не дивляться на ціни, головне, щоб такий продукт був у рекламі :почервоніла:
Natalyuska
14.05.2009, 16:55
на разі мій чоловік заробляє копійки в порівнянні зі мною, я є основним годувальником сім'ї. я розумію, що його не можна допікати грошима, але мрію, щоби в майбутньому мої доходи були всього лише кишеньковими грошима і він став годувальником нашої сім'ї, при цьому дуже хочу, щоб мій заробіток тільки ріс:посмішка:
В нашей семье добытчик - муж, и деньгами распоряжается он. Если мне нужны деньги, просто говорю, чтоб оставил мне столько-то денег и всё. Да, бывает, тратит на что-то ненужное(это с моей точки зрения), но и я могу. Это ж скукотища-то какая - жить(и деньги тратить) строго по плану))))) Пробовали как-то чтоб деньги были у меня, мне не понравилось, мне не комфортно как-то, что всё у меня, что я расплачиваюсь и мужу утром выдаю то, что он же заработал)))))
в мене було так, що я розпоряджалася, і коли в мене цієї можливості позбавляли. Можу сказати, що гроші в руках дають певну свободу, а також можливість зробити покупки і для себе, і для дому :тішусь:
в мене заробляю як я, так і чоловік. бюджет спільний. якщо мені щось треба, беру гроші, ні в кого не питаю. він так само. але звичайно великі покупки обговорюємо)
karino4ka
23.08.2010, 21:31
звичайно, рiзнi сiм'i у кожного))) думаю, не можна точно говорити, як воно насправдi повинно бути)) :кумедна:
в мене вдома було так: всi грошi були у батька, але не тому, що вiн вмiв розпоряджатися ними, а просто характер такий у людини: не давав нiкому((
а зараз з коханим дiлимо все порiвну)) грошi спiльнi ):тішусь:
i коханому можна довiряти це, i я можу спланувати самостiйно потрiбний бюджет)
просто часто чую про те, що жiнка повинна грощi рахувати) навiть не знаю, це не для кожноi пари)))
У нас в семье так заведено: часть заработанных денег мы кладем в общую копилку на общие траты, а часть оставляем себе. Ведь если вести полностью общий бюджет, то как же делать своей второй половинке неожиданные сюрпризы? Никак...
Зараз гроші заробляє чоловік, бо я знаходжусь в декретній відпусці. А рініше ми обидва заробляли.
kazhanchik
26.11.2010, 20:58
У нас в семье так заведено: часть заработанных денег мы кладем в общую копилку на общие траты, а часть оставляем себе. Ведь если вести полностью общий бюджет, то как же делать своей второй половинке неожиданные сюрпризы? Никак...
Мені здається - це найоптимальніший варіант!
На роботу хожу я, а заробляє чоловік :кумедна:
kazhanchik
07.12.2010, 17:34
Ого!!! ....Це як?))
Kristiano4ka
14.02.2011, 15:24
На роботу хожу я, а заробляє чоловік :кумедна:
Да, это чень интересно знать?!
У меня сейчас в семье главным добычиком является муж, так как нахожусь в декретном отпуске.. Но, уже скоро буду выходить тоже на работу..:заклопотана:
Karharodon
31.03.2011, 10:07
У нас заробляє татко, я з малюками вдома.
Полісянка
07.06.2011, 17:25
Поняття "сімейний бюджет" у моїй родині дуже розмите. Коли жила в гуртожитку з подругою було набагато простіше - господарські витрати - напополом, все інше - то своє, особисте. Вистачало на харчі, книги, косметику, театр. Звикла бути самостійною і нівкого нічого не просити. Зараз же з чоловіком все складно бо з двох Я ніяк не вдається зліпити МИ. Заробляємо приблизно однаково, але я отримую зарплату раз на місяць, а він щоденно відсотки від продажу. Пів зарплати відкладаємо на купівлю машини, все інше - на життя. Щодо спільної каси, чоловік відмовився від цього категорично, мовляв у кожного павинні бути особисті кошти. З одного боку це вірно, сама не люблю щоб мене змушували звітувати за кожну копійку, а з іншого... він витрачається лише на комунпослуги та інтернет, а я на все інше - їжа, і все що треба по господарству. А це виходить разів у 2-3 білше. Він не звітує скільки заробляє, говорить, якщо тобі гроші треба скажеш, я дам. А я "птиця горда" і не люблю просити. А зараз ще й завагітніла, тож окрім цього додалися витрати на лікарів. Таким чином я лишаюся без особистих коштів. Неуявляю що буде коли піду у декретну відпустку...
Щодо витрат чоловіка - то у нього це або чергова рушниця, чи тур.спорядження - тобто речі не для сімї однозначно. А нещодавно він захопився хомяками і купив їх (9!!!) штук. Купує їм корм, замість того щоби купувати вагітній дружині вітаміни. Або ж подарував мені на свято дорогі сережки. Дякувала і думала: "ну навіщо вони мені? краще б купили нові штори у вітальню". Одним словом іде нераціональний розопділ коштів, з відмовою обговорювати доцільність покупок.
Це все доводить до сказу.
Порадьте, як розрулити цю ситуацію, щоби не образити чоловіка?
VikaStankovskaya
21.06.2011, 16:34
У нас деньги зарабатывают оба, но бюджет общий. Не в том смысле что пришел и положил свои деньги на полочку, а в том что кто то ответственный за еду, кто то за жилье... Что бы не было ощущения что кто то кого то обделяет...
Slastena
24.07.2011, 19:16
зарабатываем оба, но у нас постоянные проблемы с планированием :( ничего не получается. я зарабатываю и откладываю, а муж зарабатывает, платит за квартиру и покупает еду. а вот сколько он зарабатывает, для меня остается загадкой :засмучена:
kazhanchik
24.07.2011, 19:21
Пусть для него остается загадкой сколько зарабатываешь ты:жартую:
А у нас бюджет жены... То есть зарабатываю я, а тратит она. Я еще ее и на работу не пускаю. Да она и не стремится. С ребятенком - лучше.
Працюємо обидва. А грошей все не вистачає.
Ми всі витрати обговорюємо з чоловіком. І плануємо бюджет разом.
У нас в даний час заробляє чоловік. Але щоб собі дозволити більше і не тягти з дому, я займаюсь своєю групою в інтернеті, яка дає змогу мені підзаробити пару копійок. Робота восновному , коли мої вже ляжуть спати, але зате я можу дозволити собі лишню пару кофтинок, чи ще чогось цікавого.
Головне якщо є можливість не сидіть дома!
Синя квітка
18.04.2012, 15:24
Думаю, здорова атмосфера в сім"ї - це коли нема суперечок, кому заробляти гроші, а кому їх тратити. Є нагальні потреби, які мають бути пріоритетом для обох, не зважаючи на те, чия це потреба - чоловіка чи жінки. З другого боку, якщо хтось - чи жінка чи чоловік - страждає на марнотратство, від якого сімя страждає, цілком логічно другому партнеру якось на це вказати. Не думаю, що правильно, коли людина, заробляючи більше за свого партнера, вважає, що має право тратити більше на себе, ніж на інших. Передусім - спільне благо.:хочу:
vBulletin версії 3.8.2, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008